Tunik Nedir?

tunik nedir

Tunik, başlangıçta giyinmenin asıl amacı, ısınmak tozlardan ve sıcaktan korunmaktı. Zaman içinde teknolojik gelişmeler arttıkça kıyafetlerin başlangıçtaki amacının yerini başka araçlar aldı. Kıyafetler oluşan çeşitlilikle birlikte insanları yansıtan parçalar haline geldi. Ruh halimizi, düşüncelerimizi ve yaşam stilimizi ifade eden kıyafetlerden biri de tuniktir.

Peki Tunik Nedir?

tunik nerelerde kullanilir

Tunik, bol kesimli ve genellikle pantolon tayt ve şortların üzerine giyilen düğmeli ve düğmesiz yapıdaki üst giyim ürünüdür. Çiçekli desenlerin hakim olduğu tuniklerde genellikle kırmızı, turuncu gibi sıcak renklerin kullanıldığını görürüz. Yapısında genellikle ince kumaşlar tercih edilerek giyen kişinin rahat olması ön plana çıkarılır.  Rahatlığa önem veren salaş giyim tarzını seven kişilerin tercihleri arasında sıklıkla yer almaktadır.

Tunik Nerelerde Kullanılır?

tunik giyim tarzi

Her ortama uyum sağlayabilen yapısı sayesinde ister şort ister pantolon ve daha birçok kıyafetle tamamlanarak kullanılabilir.  Rahat, salaş ve bol yapısıyla yaz aylarına uygun olduğu düşünülmesine karşın, tunik her mevsimde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Günlük yaşamda, özel günlerde giymeye uygundur.

Bohem giyim tarzını benimseyenler, klişeler ve sınırlardan uzak özgürlükçü ruha sahip kişiler olarak, rahat ve salaş yapısıyla tunikleri her yerde kullanabilmektedirler. Takılar, hasır sandeletler, ve saçlarındaki kendilerine özgü imajlarıyla biirlikte kendi tarzlarını yansıtırlar. Vücut hatlarını belli etmemesi kilolarını gizlemek isteyen kişileri de cezbediyor. Tesettür giyimi tercih edenler de vücut hatlarını belli etmeyen rahat ve bol yapısı sebebiyle özel günler, günlük yaşam fark etmeksizin birçok yerde kullanmaktadırlar.

Tunik Giyim Tarzını Kimler Kullanır?

Günümüzde aktif olarak tercih edilen birçok giyim tarzı bulunuyor. Retro, vintage, sofistike, avangarde ve daha nicesi, birçok kişi tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Her insanın farklı hayatlar sürmesi, yaşantılarının farklı olması giyim tarzlarındaki zengin çeşitliliğin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu çeşitli giyim tarzlarından biri ise Bohem giyim tarzıdır. Rahatlık ve salaşlığa önem veren kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bohem giyim tarzı işlemeli kıyafetler, takılar, hasır şapkalar ve sandaletleriyle tarihi çok eskiye dayanmasına rağmen halen tercih edilmektedir.

Tunik rahat ve salaş yapısıyla bohem giyim tarzını benimsemiş kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen kıyafetler arasında yer almaktadır. Tunik yalnızca rahatlık ve salaşlığa önem veren kişiler tarafından değil vücut hatlarını belli etmek istemeyen kişiler tarafından da kullanılmaktadır. Tesettür giyimde de kadınların pantolon veya etekle birlikte kullandığı parçalar arasında yer almaktadır.  Tuniğin farklı kesimi ve desenleri olan çok sayıda çeşidi mevcut. Örneğin kolsuz, yarım kollu, uzun veya yalnızca arka kısmı uzun olmak üzere birçok modeli bulunuyor.

Sizlere bu yazımızda tuniğin ne olduğundan, nerelerde giyildiğinden ve kimler tarafından tercih edildiğinden kısaca bahsettik. Sizlerde bohem giyim tarzını kendinize yakın görüyorsanız, tesettür giyimde tunik tercih etmekten hoşlanıyorsanız rubystars.com.tr adresimizdeki kadın tunik ürünlerimizi inceleyebilir ve güvenle alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir