Bohem Nedir?

bohem nedir

Fransızca kökenli bir sözcük olan bohem, 19. yy sonlarında ortaya çıkan ve etkileri devam eden bir yaşam tarzıdır. Salaş, renkli, çabasız ve rahat anlamına gelen bu tarzın temeli sanat tarihi kadar eskiye dayanır. Bohemliği konu alarak yazılan ilk eser Henry Murger tarafından yazılmış olan “La Boheme” adlı romandır. Temeli rahatlık olan bohem tarzını bir yaşam felsefesi haline getirip, kaygılardan arınmış ve sanatsal yaşam tarzı şeklinde yaşayan insanlar vardır. Bohem tarzın yansımasını da en çok kıyafetlerde görmek mümkündür.

Bohem Tarzı Ne Demektir?

Bohem, salaşlığın ve rahatlığın yansıtıldığı bir giyim tarzı olarak adlandırılır ve geçmişten günümüze kadar birçok kişi tarafından da kullanılmıştır. Bohem tarzı genellikle yaz mevsimi ile ilişkilendirilse de aslında her mevsim için uygundur. Her yaş ve her beden için uygun olan bohem tarzı standartlardan, klişelerden ve sınırlardan uzak, özgür ruhu simgeleyen bir yaşam tarzıdır. Kırmızı ve sarı gibi sıcak renklerin yer aldığı bohem tarzı ile samimi ve renkli görüntüler yaratabilirsiniz.

Bohem Stilinin Ana Unsurları Nelerdir?

Bohem tarzı benimseyenlerin tıpkı yaşamları gibi kıyafetleri de bol, salaş, rahat ve renklidir. Peki, sıklıkla sıcak renklerin kullanıldığı bohem stilinin ana unsurları nelerdir? Bohem stilinde üst üste giyilmiş gibi duran çok katlı kıyafetler kullanılır. Yüksek belli pantolonlar, sarkan ipler ve saçaklar görmek mümkündür. Danteller ve örme detaylar da bohem stilinin olmazsa olmazlarıdır. Gözlük, küpe, saç bantları gibi el işçiliği olan aksesuarlar kullanılır. Bohem tarza sahip kişiler kıyafetlerinde keten, pamuk, kadife, deri gibi doğal kumaşlar kullanırlar ve genellikle çiçek ya da etnik desenler tercih ederler.

Bohem Tarzı Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Fransızca’dan dilimize geçen bohem, günübirlik yaşam tarzını benimsemiş, göçebe, kaygılarından arınmış kişi ve toplulukların sahip olduğu bir yaşam tarzıdır. Bohem yaşam tarzı Fransız Devrimi’nden sonra ortaya çıkmıştır. Fransız İhtilali’nden sonra birçok sanatçı ve ressam gibi insanlar işlerinden çıkarıldı ve bu noktada bohem yaşam tarzı başlamış oldu. Yaşam koşulları zorlanan insanlar eski, kullanılmış ve yıpranmış kıyafetleri doğru bir şekilde kullanarak kendilerine yeni bir tarz yaratmış oldular. Bu entelektüel kesim, büyük ilgi görerek bohem tarzının yaratıcıları olarak kabul edildi.

Özgür ruhu yansıtan bohem tarzın temelinde çabasız ve rahat olmak yer alır. Yüksek bel İspanyol paça bir pantolon, çiçekli ve etnik desenli bir pileli elbise ve dantelli bir bluzla temelinde yer alan doğallık ve rahatlığı kullanarak bohem tarzı yakalayabilirsiniz. Bohem tarzın belki de en güzel özelliği keskin sınırlardan ve kalıplardan uzak olmasıdır. Bu sayede tarzınızı belirlemek ve yansıtmak tamamen sizin elinizdedir. Pahalı kıyafetlerin aksine sizi yansıtan en uygun kıyafet içinde kendinizi son derece rahat ve özgür hissetmeniz mümkündür.

Bohem Nedir?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir